Piffa upp Julbordet med japanska läckerheter

Bjud in några japanska läckerheter till ditt julbord i år.
Det är garanterat gott och förnöjsamt.

De allra flesta svenska smaklökarna gillar dessa godsaker!

KARASHI
Japansk senap. Med finstämd och balanserad senapssmak som i Asien används till fläskkött och skinka. Starkt på samma sätt som wasabi och ger en pikant touch på julskinkan!



YUZU-pasta
Yuzu är en japansk mandarin med en särdeles ljuvlig smak. Perfekt till bakverk, glass, blanda i drinkar eller saft. En liten klick i soppan eller en liten klick på julskinkan. Går fantastiskt bra i julesupen också.




SHISO-pasta
Shiso är en ört vars blad liknar runda brännässleblad. De bränns dock inte. De har en vackert parfymerad smak och anses befrämja hälsan. I Japan så lägger man gärna sashimi på blad av shiso. Testa till sillen och ägghalvor!




Bulldog Sås
En lätt söt sås som i Japan främst används till OKONOMI-YAKI. Jag låter den gärna ersätta äpplemoset. Funkar också väldigt bra tillsammans med äpplemoset :-)




Jagariko - grönsakssnacks
Knapriga grönsaksstänger med precis rätt sälta.




Furikake - 5 olika smaker med 4 påsar av varje
Förhöjer glädjen med att äta ris!

Innehåller 5 olika smaker och 4 påsar av varje smak. Man strör en påse över en portion ris och antingen mixar in det eller låter det ligga kvar på ytan. Sen bara äter man upp det :-)



Temaribu
Häll ned några i en klar soppa, så får du vackra, färgglada bollar som är nyttiga och roliga att äta! De smakar inte så mycket, men vackert blir det! Som att äta juldekorationer :-)



2 paket Rostad nori
Nori är en havslag som man i Asien gör tunna papper av, som man bla använder till sushirullar. Dessa är rostade och saltade så att man får ett mycket nyttigt snacks. Gott, nyttigt och innehåller naturligt jod. Faktiskt en koreansk godsak!



Torkade japanska plommon
Smakar inte det minsta som katrinplommon. De japanska plommona är lite mindre och syrligare. Riktigt goda. Perfekt bland julbordets dadlar och fikon!



Japansk choklad
Ett julbord är ju ingenting om man inte ställer fram choklad till efterrätten! Här den japanska klassiska chokladen: KOEDA, dvs "småkvistar". Mums!





Hela paketet inkl frakt: 299 kr

NOTERA!
Allergiker bör absolut undvika dessa saker iom att de tillsammans innehåller i princip alla olika vanligare födoämnesallergener.

Kommentarer

Populära inlägg